fredag 14 december 2012

Ett ojuligt inlägg










































Foto: Johanna Eklöf

Idag skulle jag kunna blogga om att vi bakat pepparkakor, julpysslat och 
öppnat paket i adventskalendern, men istället bloggar jag om oliver. 
Man kan behöva en liten paus från allt juligt i dessa tider.
Marinerade oliver, hur gott är inte det och det passar till allt om man 
frågar mig. Eller kanske inte palt förresten men annars nästan allt, kanske 
till och med på julbordet om man så önskar. Så till alla er andra olivfantaster, 
här kommer ett recept på mumsiga marinerade oliver. Och skulle man vilja 
göra detta till ett juligt inlägg kan man alltid skriva att det är en perfekt 
julklapp att ge bort, men jag skriver inte det..

2 dl oliver
1/2 röd chili
skal från 1/4 apelsin
1 msk färsk rosmarin
olivolja
Lägg oliverna i en glasburk. Ta bort kärnor ur chilin och skär den i tunna 
skivor, strimla apelsinskal och hacka rosmarin. Blanda allt tillsamman med 
oliverna och häll på olivolja så det knappt täcker. Låt stå i rumsvärme 
några timmar. Njut och må gott!

Today, I could blog about that we baked gingerbread and opened the 
package in the Advent calendar, but instead I blog about olives. You may 
need a little break from everything associated with Christmas do.
Marinated olives, how good is it and you can eat it for almost anything 
if you ask me, maybe even on the Christmas table if desired. So to all you 
other olive fans, here's a recipe for yummy marinated olives.

2 cups olives
1/2 red chilli
scale from 1/4 orange
1 tablespoon fresh rosemary
olive oil
Place the olives in a glass jar. Remove seeds from chilies and cut into thin 
slices, shred orange peel and chop the rosemary. Mix everything together 
with olives and pour the olive oil so it barely covers. Let stand at room 
heat for a few hours. Enjoy!

//Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar